revoltã împotriva lumii moderne

august 30, 2008 la 9:43 pm | Publicat în Uncategorized | 6 comentarii
Etichete: , , , ,

(…)  Faptul cã sufletul omului este nemuritor reprezintã o credinţã ciudatã care nu prea se întâlneşte în lumea Tradiţiei. În acea lume a Tradiţiei se fãcea de la bun început deosebirea dintre adevãrata nemurire ( care echivala cu a te fi fãcut pãrtaş cu un zeu la natura olimpianã ) şi simpla supraveţuire; se mai luau în considerare şi diferitele forme ale unor posibile supraveţuiri ; şi se mai punea şi problema acelui post-mortem al fiecãrui individ în parte avându-se în vedere diferitele pãrţi componente ale complexului uman dat fiind cã în acele vremuri eram departe de noţiunea reducerii omului la simplul binom “suflet-trup”

Fapt e cã în tradiţiile antice revine periodic, sub diferite forme, perceptul potrivit cãruia omul ar fi alcãtuit în afarã de trupul fizic şi din trei elemente sau principii având fiecare propiul caracter şi propiul destin. Primul dintre aceste trei elemente îi corespunde eului conştient., care stã de veghe şi care s-a trezit odatã cu trupul şi s-a format , biologic vorbind, o datã cu acesta : avem de a face aici cu personalitatea în comun. Celui de al doilea element i s-a spus “demon”(spirit rãu) sau “mane”(spirit bun, considerat divinitate ocrotitoare a cãminului) sau ‘lars” (spirit bun, sufletul divinizat al strãmoşului considerat protector al casei) sau “doppio” (dublurã, sosie). Iar cel de al treilea element reprezintã ceea ce rãmâne din primul elemen dupã moartea acestuia, adicã “umbra” acestuia. (…)

(Revoltã împotriva lumii moderne – Julius Evola)

Reclame

6 comentarii »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. mmm … Julius Evola 😀 Pentru mine, el este unul dintre corifeii metapoliticii dreptace. Vad ca impartasim admiratia pentru scrierile sale.

  Imi pot permite sa te trec in blogroll-ul meu? 🙂

 2. desigur, personal urmaresc blogul tau de multa vreme 🙂

 3. ciaos… mult succes cu noul blog 😉

 4. Care dintre ele? 😀

 5. # FrontPress
  multam fain

  # Phosphoros
  recunosc ca ambele. dar dupa aparitia Proiectului Arche

 6. Esti in blogroll-ul meu. Te-am bagat si in feed. In consecinta, voi urmari si eu cu cel mai mare interes blogul tau 🙂


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat asta: