ghidul militantului FrontPress

Noiembrie 11, 2008 la 8:06 am | Publicat în agit prop, media alternativa | Lasă un comentariu

Proiectul FrontPress a luat naştere pentru că în războiul informaţional de zi cu zi, în care suntem prinşi fără să ne dăm seama, este vitală ridicarea cât mai multor voci contondente şi incorecte din punct de vedere politic care să prezinte evenimente cotidiene şi atitudini prin prisma unei optici identitare. În afară de ştiri sunt publicate şi articole care să reflecte o nouă (sub)cultură alternativă, opusă valorilor sistemului materialist şi conformist al societăţii postmoderne.

Dacă te identifici cu mesajul promovat, poţi să contribui activ la dezvoltarea acestui proiect. Canalizează-ţi revolta împotriva dezinformării şi sistemului într-un efort creativ şi concepe propriile materiale media. Intră şi tu în reţeaua FrontPress, alătură-te oamenilor de acţiune. Ideologia noastră este ideologia faptei. Fiecare material trimis şi publicat, fiecare opinie exprimată coerent, este o săgeată a libertăţii îndreptată înspre cancerul social care ne macină, boală reprezentată de comoditate, indiferenţă, pasivitate şi laşitate. Iată şapte modalităţi prin care şi tu poţi deveni un activist FrontPress:

I. Scrie articole de opinie şi trimite-ne textele la contact@frontpress.ro pentru a putea fi publicate. Lasă-ţi imaginaţia să fie liberă, nu fi conformist şi exprimă-ţi nemulţumirile. Foloseşte-te de forţa argumentelor. Textul tău va fi citit de alţi tineri asemeni ţie şi astfel mesajul se va răspândi în cât mai multe cercuri. Abordează orice subiect pe care îl consideri ca fiind de interes pentru tine şi pentru ceilalţi şi care este neglijat de media de sistem.

II. Tradu în limba română articole sau ştiri de pe diverse adrese de internet străine pe care le urmăreşti regulat şi care nu sunt prezente şi în spaţiul virtual românesc. Trimite aceste traduceri la contact@frontpress.ro împreună cu sursa lor.

III. Dacă cunoşti persoane care scriu sau care doresc să scrie şi a căror concepţii şi credinţe ne fac să fim de aceeaşi parte a baricadei informaţionale convinge-le să se alăture reţelei FrontPress. Prin strângerea laolaltă a vocilor critice la adresa sistemului nivelator vom putea crea un veritabil front al ideilor care să ofere o alternativă credibilă la dezinformarea care ne loveşte zilnic.

IV. Trimite-ne la contact@frontpress.ro ştiri sau articole găsite pe bloguri, agenţii, publicaţii sau alte adrese de internet. Dacă subiectul este abordat într-un mod inedit sau ştirea în sine este una care iese din tipare, materialul va fi preluat cu menţionarea sursei.

V. Adaugă pe blogul tău sau postează pe grupurile de discuţii şi pe forumurile unde eşti înscris legături către articolele FrontPress. Postează în spaţiul virtual texte preluate de pe această adresă şi menţionează mereu sursa http://www.frontpress.ro pentru a contribui activ şi direct la mediatizarea site-ului.

VI. Afişează pe adresa ta de internet, pe blogul tău, o legătură către proiectul FrontPress. Arată în acest fel ataşamentul tău faţa de media alternativă, faţă de un concept de viaţă binedefinit, faţă de cealaltă faţă a realităţii. Arată celorlalţi că eşti un spirit rebel şi liber într-o lume uniformizantă.

VII. Trimite prietenilor şi apropiaţilor, folosind e-mailul şi messengerul, articolele de pe FrontPress care ţi se par inedite şi interesante. Astfel, prin efectul “bulgărelui de zăpadă”, textele şi informaţiile neconvenţionale vor sparge blocada informaţională a presei de sistem ajungând să fie citite de tot mai mulţi oameni. Încurajează-i şi pe alţii să facă acelaşi lucru.

“În vremuri ale înşelătoriei universale, a spune adevărul este un act revoluţionar.” – George Orwell

Anunțuri

Lasă un comentariu »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat asta: