Corneliu Zelea Codreanu – Prezent !

Decembrie 5, 2008 la 6:43 am | Publicat în agit prop, anticomunism, credo, media alternativa, nationalism, prezent, pro patria | Lasă un comentariu


Militanţi ai Noii Drepte din întreaga ţară au participat la marşul omagial prilejuit de implinirea a 70 de ani de la sacrificiul fondatorului Mişcării Legionare, Corneliu Zelea Codreanu.

Marşul s-a desfăşurat pe traseul Bucuresti – Pădurea Tâncăbesti, până la locul în care, în noaptea de 29/30 noiembrie 1938, Corneliu Codreanu şi alte 13 personalitati marcante ale Mişcării Legionare au fost asasinate mişeleşte din ordinul regelui Carol al II-lea, intrând în eternitate ca martiri ai Neamului şi mucenici ai lui Hristos. La troiţa ridicată spre cinstirea memoriei celor 14 martiri s-a oficiat slujba religioasă de comemorare iar Tudor Ionescu a subliniat in cuvântarea sa: „Acest marş este marturisirea noastra de credinţă. Acest marş demonstrează că duşmanii Legiunii nu şi-au atins scopul suprem. Acest marş, ajuns la cea de-a 10-a ediţie, îl face pe Căpitan să nu plece dintre noi nici după 70 de ani de la suprimarea sa fizică. Acest marş face ca ideile, principiile şi valorile pentru care s-a jertfit Capitanul, să fie la fel de actuale ca în urmă cu 70 de ani.”

La eveniment au fost prezente şi delegaţii ale naţionaliştilor francezi, spanioli (La Falange), germani (NPD), bulgari (BNS) şi slovaci (Slovenska Pospolitost).

Biroul de Presa al Noii Drepte

Mai multe poze : AICI

Anunțuri

Lasă un comentariu »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.
Entries și comentarii feeds.

%d blogeri au apreciat asta: